Saltar a continguts

Mira-sol Teatre

Navegació

Menú principal

Evolució

PREMI CIUTAT DE SANT CUGAT 2014
HISTORIA DEL GRUP

Mira-Sol Teatre neix el 1989 per iniciativa dels veïns del barri de la zona de Can Gatxet de Mira-sol.

Impulsat en un principi per Sara Bertran membre de la junta de l’Associació de Veïns i Propietaris i  que més tard seria regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat,  i per Rosa Sicart que des del vessant amateur ja havia viscut a Barcelona una intensa experiència teatral.

Tot seguit van sorgir altres veïns amb ganes de fer teatre i dinamitzar el barri de Mira-sol. Alguns d’ells encara estan en el grup i en son puntals importants  com la Pepa Gómez, amb una llarga tradició d’amor pel teatre, dons ella i  la seva família n’havien fet al Centre Parroquial i sempre han estat molt vinculats amb les activitats culturals de Sant Cugat.

En un principi l’Associació de Veïns i Propietaris de Mira-sol ens dona suport i ens ofereix la pista del carrer Sevilla per fer la primera representació  per Festa Major: “Blanca vídua de un viu” de Nicasi Camps i Pinós.

Aquella primera representació va tenir molt d’èxit i això ens va animar a fer aquell mateix any “Els Pastorets”. Les altres associacions de veïns del barri,  també van oferir-nos suport i  la del Mas Janer ens va donar una petita subvenció.

Teníem una gran il·lusió, i vam començar a assajar a cases particulars sense saber on els podríem representar,  doncs “Els Pastorets” es representen a l’hivern i no els podíem fer a la pista. Tot i així ens vam posar a fer els decorats sense saber les mides que tindria l’hipotètic escenari, però vam tallar la roba i a pintar.  

Finalment l’escola Catalunya ens va deixar el menjador per fer la representació i  vam aixecar  un escenari totalment artesà, tothom va col·laborar: els decorats, les llums, les forques, el vestuari,  fins i tot  tenia un teló que s’obria i tancava.  Va quadrar tot,  les mides que havíem imaginat eren perfectes.  Només de recordar el moment que vam traslladar els decorats i tot el material amb el camió del Francesc fins l’escola Catalunya se’ns posa la pell de gallina.  Esta clar que amb il·lusió tot es possible.

Des de l’any 1989 al 1992 fem representacions al Teatre de La Unió,  a La Pista, al Pati de l’escola Catalunya amb adults i amb nens.

El desembre de l’any 1992 s’inaugura el Casal i ja comencem a assajar i a representar de una manera estable. Per celebrar-ho construïm una mascota:  “El Toful” Drac de Mira-sol Teatre amb el que vam fer moltes rues per Mira-sol i Sant Cugat.

Tots aquest anys, Mira-sol Teatre, ha participat i col·laborat en l’organització de les Festes Majors de Mira-sol i en altres actes al barri com la organització durant 10 anys del “Festival de Teatre de Mira-sol” amb activitats per tots el públics.  També hem participat en actes al centre de Sant Cugat, com la fira medieval, el actes de celebració del centenari del Mercat de Pere San, les Festes del Patrimoni viu, el dia Internacional del Teatre, la Fira del 1714, etc.  

Però la activitat cultural mes destacada  i que fem en col·laboració amb el museu de Sant Cugat des de fa mes de 10 anys son les visites teatralitzades al claustre del monestir: “Deixeu parlar els capitells: Ells ho saben tot...!”,  que es representen amb gran acceptació del públic, tots els primes dissabtes de cada mes a les 12 de migdia.

També volem destacar el que per nosaltres es  molt important pel que suposa tots els anys pels infants i famílies :  “Els Pastorets” que des de la inauguració del Casal de Mira-sol el 1992, es representen amb nens. Creiem que es un esforç que val realment la pena pel que significa de conservació d’aquesta tradició tan arrelada a la nostre terra.

Sempre ens hem caracteritzat per estar oberts a totes les persones i entitats que han volgut col·laborar o formar part del grup. Tant si tenen experiència teatral com si no, el mes important per nosaltres son les ganes de fer teatre.  Així han après a perdre la por i a pujar a un escenari molts veïns de Mira-sol, Sant Cugat, Rubí i Barcelona.

Han passat moltes persones pel nostre grup i en aquets moments comptem amb 4 directors i mes de 40 integrants.

Durant els últims quasi 30 anys hem representant mes de 50 obres de tots els estils, clàssics i contemporanis. Amb autors com Shakespeare, Carlo Goldoni, Molière, Txékhov, Dario Fo, Josep Maria de Segarra, Jordi Galceran, Marta Buchaca i Nicasi Camps i Pinós entre d’altres.

L’any 2014, any del nostre 25 aniversari va ser per nosaltres molt especial.

Vàrem tenir el goig de fer el pregó de la Festa Major de Mira-sol i de celebrar sobre l’escenari un espectacle commemoratiu “Fet i per Fer” amb gran èxit de públic.

També vam rebre del nostre Ajuntament el reconeixement per la nostra llarga, intensa i valuosa contribució a la vida cultural i associativa de la ciutat, amb el “Premi Ciutat de Sant Cugat”

D’aleshores ençà hem continuat més motivats si cal amb la nostra trajectòria teatral i aquest any celebrarem el 25 aniversari de les representacions de “Els Pastorets” amb infants al Casal de Mira-sol.

 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats
© Mira-sol Teatre - 08195 - mirasolteatre@gmail.com